Welke voedingsstoffen zitten waar in?

Voeding is een belangrijk onderdeel van preventie en behandeling in de tandheelkunde. Maar wat zit er eigenlijk in je voeding? Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine D, vitamine C, magnesium, suikers en onverzadigde vetten?

Uit een kleine pilot die wij hielden onder tandartsen in opleiding blijkt dat het lastig is om de voedingsinformatie uit wetenschappelijk onderzoek om te zetten is naar de dagelijkse praktijk. Eén van de redenen is gebrek aan kennis over welke voedingsstoffen in welke producten aanwezig zijn. Het is daarom lastig om de voedingsanamnese te interpreteren.

Maar niet alleen zorgprofessionals kunnen deze kennis over voedingsstoffen ontberen, ook onze cliënten. En hoe kan deze meer vitamine C eten en minder suiker als ze niet weten waar het in zit? Met de online game King of FoodLand kun je deze kennis op een leuke en interactieve manier tot je nemen. Uit onderzoek met Wageningen Universiteit blijkt eveneens dat er significante kennisvermeerdering is door het spelen van het spel.

Test met King of Foodland je voedingskennis in 99 levels van heel makkelijk naar een hele uitdaging….Aan een android versie wordt gewerkt, maar iedereen met  iOs kan het vandaag al spelen.

Het is even doorspelen: de levels over suikers en koolhydraten starten bij level 39….Die over vitamines bij level 21…

Stel je vraag
Hoi, kan ik je helpen?
Hoi! Leuk dat je Voeding en Mondgezondheid bezoekt. Waar kan ik je mee helpen?