Brood, daar zit wat in!

Een cursist vertelde mij ooit over een tandarts die, aan het gebit van zijn cliënten, kon zien bij welke bakker zij hun brood haalden. Ik vond dit toch een fascinerend verhaal, want hoe logisch is het? Brood waar je stevig op moet kauwen heeft gunstige effecten op de doorbloeding van het parodontium, sterkte van het kaakbot en de oral clearance. (Theoretisch heb je wel meer kans op slijtage). Brood waar je amper op hoeft te kauwen heeft die effecten niet.
We weten hoe belangrijk kauwen is ook voor de hersenen….dus allemaal op naar de natuurwinkel voor een echt kauw brood of naar de Franse bakker, waar ze brood verkopen met stevige korsten. En als kinderen klagen over het brood ‘waar ze op moeten kauwen’, dan weet je dat je het juiste hebt gekocht.

Stel je vraag
Hoi, kan ik je helpen?
Hoi! Leuk dat je Voeding en Mondgezondheid bezoekt. Waar kan ik je mee helpen?