Onderzoek naar samenwerking

Uit onderzoek is gebleken, dat hoewel veel mondzorgprofessionals weten dat er doorverwezen kan worden naar de diëtist, dit in de praktijk weinig gedaan wordt. Dat kan anders: voeding begint tenslotte in de mond! Zelf ben ik een groot voorstander van preventie en ik denk dat er voor mondzorgprofessionals een belangrijke signaalfunctie ligt. Zo wordt mondzorg in de toekomst niet alleen dé plek is voor behandeling, maar ook voor preventie! Iets waar we anno 2021 echt op moeten inzetten middels een interdisciplinaire samenwerking. Zo kunnen klachten eerder gesignaleerd worden, ongezonde gewoontes eerder aangepakt worden en kunnen ziektebeelden misschien wel voorkomen worden. Op naar een gezonde mondgezondheid voor op de lange termijn! 

Voor mijn afstudeeropdracht onderzoek ik de samenwerking tussen mondzorgprofessionals en diëtisten, met de hoop het aantal doorverwijzingen vanuit de mondzorg naar de diëtetiek te verbeteren in de toekomst. Dus: ben jij tandartsmondhygiënistpreventie assistent of eerstelijns diëtist? Meld je aan voor een telefonisch of Zoom interview van 15-tot 30 minuten en deel jouw ervaringen! Nog niet overtuigd? Ik mag onder de deelnemers 10 x het boek Voeding en Mondgezondheid verloten: de praktische handleiding voor (para)medici! Mag ik jou enkele vragen stellen? Ik kom graag in contact. Meld je aan via het contactformulier

Wij zullen de resultaten van het onderzoek ook publiceren in de nieuwsbrief en op deze site.

Meer lezen over dit onderwerp?

In deze blog redenen voor een diëtist om te verwijzen naar de mondhygiënist.

In deze blog redenen voor een mondhygiënist om te verwijzen naar de diëtist.

In deze blog meer over samenwerken bij diabetes.

Stel je vraag
Hoi, kan ik je helpen?
Hoi! Leuk dat je Voeding en Mondgezondheid bezoekt. Waar kan ik je mee helpen?