Auteurs

Tiffany

Tiffany Claus is sinds 1997 mondhygiënist en werkte in de algemene praktijk, parodontologie, implantologie, orthodontie, bijzondere zorggroepen en ouderenzorg. Daarnaast werkt ze vanaf 2001 in haar praktijk voor preventieve mondzorg in Uden.

Het uitgangspunt bij innovatie is voor Tiffany altijd: ‘Hoe verbeter ik de zorg van mijn cliënt en hoe zorg ik dat de commerciële tandheelkunde transparant blijft?’

Tiffany is een aanpakker. Zij schrijft en praat niet alleen over dingen, zij doet er ook wat aan. Zo ontstonden de Informed-app, Stichting Goed Gebekttandvleescijfer.nl, het consumentenmagazine BeterPoetsen en BeterPoetsen 2.0. Tiffany is creatief en inventief. Je hoort haar niet zuchten als er nieuwe richtlijnen geïmplementeerd moeten worden maar ze zet haar schouders eronder gaat op zoek naar oplossingen.

Louise

Louise is diëtist sinds 1999 en werkte 12 jaar zelfstandig in haar praktijk in Nederland. Louise ontwikkelde diverse concepten als alternatief voor bestaande methoden en werkwijzen. Louise is een scherpe analyst. Zij is ervaren in het omzetten van theoretische kaders naar werkvormen die bruikbaar zijn in de praktijk zoals praktische richtlijnen, voorlichtingsmodellen, stappenplannen en digitale tools. Ze zette in Nederland Voeding en Mondgezondheid op de kaart en schreef er artikelen, een boek en een e-learning over. Samen met Mirjam Bakker ontwikkelde zij de Voedingspiramide en schreef hier ook een boek over.

Momenteel werkt zij bij RobinHealthGames en houdt zij zich bezig met e-health. Zij ontwikkelde samen met Tiffany de Informed-App. Momenteel werkt Louise aan de serious games van King of Foodland. Deze werd in 2017 bekroond in Nederland met de Maria ter Welle innovatieprijs en in 2019 met de IKONE Innovatie Award.

Stel je vraag
Hoi, kan ik je helpen?
Hoi! Leuk dat je Voeding en Mondgezondheid bezoekt. Waar kan ik je mee helpen?