E-learning TANDARTS

KRT PUNTEN WORDEN OPNIEUW AANGEVRAAGD.
Wil je je voedingsadviezen beter kunnen onderbouwen? Deze e-learning is speciaal gericht op tandartsen, die meer willen weten over voeding en mondgezondheid en verdieping zoeken. U leert wat er tot nu toe bekend is over de invloed van voeding op de mondgezondheid en hoe dit te gebruiken in de praktijk. MOMENTEEL ONDERGAAT DE CURSUS EEN UPDATE EN HERACCREDITATIE. De cursus is geaccrediteerd (én erkend) door KRT

Voeding is een integraal onderdeel van onze gezondheid. Inmiddels weten we veel over de relatie tussen goede voeding en een gezonde mond. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoe beïnvloedt lichaamsgewicht parodontitis? 
  • Welke rol spelen vitamines bij het gezond houden van de mond?  Wat is de rol van zoetstof, suiker, voedingszuur, eiwit en vet in relatie tot cariës, aften en parodontitis?

Na de cursus heeft u meer inzicht in de rol van voedingsstoffen, voedingsmiddelen, voedingspatronen en voedingsgedrag. Dit geeft u aanknopingspunten voor nieuwe behandelperspectieven.

De lesstof bestaat uit tekst, aangevuld met filmpjes en (wetenschappelijke) artikelen. Deze worden afgewisseld met vragen en casuïstiek. De filmpjes en bijgevoegde literatuur is deels Engelstalig. U heeft geluid nodig om de gesproken tekst tijdens de filmpjes te kunnen beluisteren. Kennistoets wordt afgenomen na afloop van de e-learning. U heeft na aankoop 12 maanden de tijd om de e-learning met goed gevolg af te ronden. Een kennistoets wordt afgenomen na afloop van elke module. 

INHOUD VAN DE CURSUS

MODULE I
De de directe en indirecte invloed van voedingsmiddelen, voedingsstoffen (macro-en micronutriënten) op de mondgezondheid
Praktische voedingsadviezen en verpakkingen lezen, inclusief wetgeving

MODULE II
De rol van voeding bij de preventie en behandeling van:

  • Monddroogte
  • Cariës
  • Gebitsslijtage

MODULE III
De invloed van leefstijlziekten en de rol van voeding bij de preventie en behandeling van:

  • Parodontitis en gingivitis
  • Aften
  • Mondbranden
  • Glossitis
  • Cheilitis angularis
  • Koortslip

MODULE IV
Voedingsadvies in overleg met andere disciplines
De rol van voeding bij de preventie en behandeling van:

  • Hoofd-halskanker
  • Kauwproblemen
  • Slikproblemen en slikangst
  • Smaak-en reukstoornissen
  • Mondproblemen

WAT DE CURSISTEN ZEIDEN:

27-09-2020
………….IK VOND HET VOOR DE REST EEN NUTTIGE EN LEERZAME CURSUS,….
TANDARTS GK

20-04-2020
IK HEB DE ELEARING AFGEROND! IK VOND HET ERG LEUK OM TE DOEN. VOORAL DE MANIER WAAROP HIJ IS OPGEZET VOND IK ERG PRETTIG. OVERZICHTELIJK, MAKKELIJK PROGRAMMA.
TANDARTS NK

Leerdoelen

Na de cursus kunt u en weet u:

  • Hoe voeding de mondgezondheid (zowel de harde als de zachte tandweefsels) beïnvloedt.
  • Welke rol de verschillende macro-en micronutriënten hebben op de mondgezondheid en het gezond houden van de slijmvliezen
  • Welke voedingsadviezen u kunt geven ter preventie van cariës, parodontitis, gebitsslijtage en hoofd-halskanker
  • Welke voedingsadviezen u kunt geven ter aanvulling op de behandeling van parodontitis
  • Welke voedingsadviezen helpen bij reuk-en smaakstoornissen, kauw-en slikproblemen
  • Op welke manier en in welke mate voeding een rol speelt bij aften, mondbranden en cheilitis angularis
  • De invloed van gebitsproblemen op de voedselkeuze
  • Het verwerven van een eigen visie op de voedingsvoorlichting als onderdeel van de praktijk
  • Een praktisch voedingsadvies te geven aan uw cliënt
Stel je vraag
Hoi, kan ik je helpen?
Hoi! Leuk dat je Voeding en Mondgezondheid bezoekt. Waar kan ik je mee helpen?