Informed-app

Informed-App ontwikkelt voor en door zorgverleners

Altijd alles in het dossier genoteerd en een samenvatting voor de patient. Klantvriendelijker kan niet!

Wat is de Informed-app?

Informed-app zijn 9 verschillende web-based formats.


Ze geven structuur geven aan de mondzorg behandeling. Ze zijn bruikbaar in de praktijk en op locatie op uw mobiel.In een wereld waar transparantie naar de cliënt steeds belangrijker is en goede dossiervorming essentieel is voor praktijkvoering, biedt Informed-app de juiste tools om te diagnosticeren, te informeren en te beslissen, natuurlijk samen met de cliënt.

De Informed-app geeft u de mogelijkheid de goede vragen stellen op het juiste moment en deze snel te documenteren, waardoor de behandeling veiliger en effectiever wordt en zowel u als de cliënt beter geïnformeerd zijn.

U kunt de informed-app gebruiken voor het digitaal aftekenen van toestemmingen, het structureel uitvragen van anamneses en het informeren van uw cliënt. De informed-app bestaat dus uit verschillende onderdelen die u naar eigen inzicht kunt inzetten.

Informed-app’s zijn ook geschikt om uw vaardigheden en consistente manier van werken te verbeteren, gebruik de diverse apps als learning tool, tijdens uw cliëntenbehandeling, om te testen of u geen (belangrijke) stappen overslaat tijdens een behandelen.

Onze applicaties zijn onderwerp van afstudeerprojecten op de op de opleiding mondzorgkunde Nijmegen. Onze applicaties zijn gratis bruikbaar voor studenten mondzorgkunde, diëtetiek en tandheelkunde. Laat je opleiding contact met ons opnemen voor bespreken van de inzet tijdens lessen, praktijklessen en afstudeeropdrachten.

Hoe werkt het?

U koopt per Ideal een licentie.

U logt in met uw (zelfgekozen) gebruikersnaam een wachtwoord. U kunt nu direct de Informed-app formats gebruiken, op elk device, om uw behandeling structuur te geven en een pdf te maken van uw behandeling.

Na de behandeling kunt u het verslag (met digitale folders) opslaan in elk tandheelkundig programma en het delen met uw cliënt voor transparantie!

Is de Informed-app compatible met mijn tandheelkundige software?

De Informed-app is een totaal ander concept dan tandheelkundige software.

Het web-based programma maakt een PDF verslag van alle ingevoerde informatie. De PDF-vorm is in elk dossier te plaatsen. De informatie kan eenvoudig worden toegevoegd aan ieder tandartsenprogramma, maar ook aan een EPD van een verpleeghuis.

De PDF’s kun je maken overal waar je bent, op elk device dat je bij hebt. Het is inloggen en gebruiken.

Alles in één!

Er zijn twee apps. Een app voor de algemene (preventieve) mondzorgpraktijk en de app bij zorg-afhankelijke mondzorg.

Ook uw cliënt ervaart het voordeel van de Informed-app’s!

Frans Boleijn – 67 jaar:
“Ik snap nu pas wat een periodiek onderzoek inhoudt. Ik dacht altijd; de tandarts kijkt of ik gaatjes heb maar hij kijkt naar veel meer. 
Toen ik het Informed-app verslag las zag ik pas wat hij nog meer bekijkt.

Mondslijmvlies, tandvlees, gebitsslijtage. Ik heb veel meer begrip gekregen voor mijn tandarts. Ik dacht altijd: dat heeft hij even snel verdiend. Ik begrijp nu pas dat het allemaal veel ingewikkelder ligt…”

De Informed-App is ontwikkeld door Tiffany Claus en Louise Witteman

Stel je vraag
Hoi, kan ik je helpen?
Hoi! Leuk dat je Voeding en Mondgezondheid bezoekt. Waar kan ik je mee helpen?