Wat is de Informed-app?

Informed-app zijn 9 verschillende web-based formats die structuur geven aan de mondzorg behandeling. Ze zijn bruikbaar in de praktijk en op locatie op uw mobiel.

In een wereld waar transparantie naar de cliënt steeds belangrijker is en goede dossiervorming essentieel is voor praktijkvoering, biedt Informed-app de juiste tools om te diagnosticeren, te informeren en te beslissen, natuurlijk samen met de cliënt.

De Informed-app geeft u de mogelijkheid de goede vragen stellen op het juiste moment en deze snel te documenteren, waardoor de behandeling veiliger en effectiever wordt en zowel u als de cliënt beter geïnformeerd zijn.

U kunt de informed-app gebruiken voor het digitaal aftekenen van toestemmingen, het structureel uitvragen van anamneses en het informeren van uw cliënt. De informed-app bestaat dus uit verschillende onderdelen die u naar eigen inzicht kunt inzetten.

Informed-app's zijn ook geschikt om uw vaardigheden en consistente manier van werken te verbeteren, gebruik de diverse apps als learning tool, tijdens uw cliëntenbehandeling, om te testen of u geen (belangrijke) stappen overslaat tijdens een behandelen.

Onze applicaties zijn onderwerp van afstudeerprojecten op de op de opleiding mondzorgkunde Nijmegen. Onze applicaties zijn gratis bruikbaar voor studenten mondzorgkunde, diëtetiek en tandheelkunde. Laat je opleiding contact met ons opnemen voor bespreken van de inzet tijdens lessen, praktijklessen en afstudeeropdrachten.

Hoe werkt het?

U koopt per Ideal een licentie.

U logt in met uw (zelfgekozen) gebruikersnaam een wachtwoord. U kunt nu direct de Informed-app formats gebruiken, op elk device, om uw behandeling structuur te geven en een pdf te maken van uw behandeling.

Na de behandeling kunt u het verslag (met digitale folders) opslaan in elk tandheelkundig programma en het delen met uw cliënt voor transparantie!

Is de Informed-app compatible met mijn tandheelkundige software?

De Informed-app is een totaal ander concept dan tandheelkundige software.

Het web-based programma maakt een PDF verslag van alle ingevoerde informatie. De PDF-vorm is in elk dossier te plaatsen. De informatie kan eenvoudig worden toegevoegd aan ieder tandartsenprogramma, maar ook aan een EPD van een verpleeghuis.

De PDF’s kun je maken overal waar je bent, op elk device dat je bij hebt. Het is inloggen en gebruiken.

Welk pakket is voor mij geschikt?

Wij bieden 2 pakketten aan: een pakket voor de algemene praktijk voor (preventieve) mondzorg, en een pakket voor zorgafhankelijke mondzorg (denk aan thuiszorg en verpleeghuiszorg op locatie).

De grootte van de praktijk bepaalt de prijs. De kleine mondzorgpraktijk met één of twee mondzorgverleners betaalt minder dan de grote mondzorgpraktijk met meer dan twee fulltime behandelaars. Op die manier is de Informed-app voor iedereen beschikbaar naar draagkracht.

Ook uw cliënt ervaart het voordeel van de Informed-app's!

Frans Boleijn - 67 jaar:
"Ik snap nu pas wat een periodiek onderzoek inhoudt. Ik dacht altijd; de tandarts kijkt of ik gaatjes heb maar hij kijkt naar veel meer.
Toen ik het Informed-app verslag las zag ik pas wat hij nog meer bekijkt.

Mondslijmvlies, tandvlees, gebitsslijtage. Ik heb veel meer begrip gekregen voor mijn tandarts. Ik dacht altijd: dat heeft hij even snel verdiend. Ik begrijp nu pas dat het allemaal veel ingewikkelder ligt..."

Informed-app voor de algemene (preventieve) praktijk

Maakt u al het verschil tussen preventieve of curatieve mondzorg of twijfelt u daarover? Dan is het gebruik van de Informed-app’s een must voor uw praktijk. Hoe vaak denken we dat we alle juiste vragen gesteld hebben, de juiste volgorde aangehouden hebben of alles genoteerd hebben en komen we er later achter dat dit toch niet gedaan is?
Dit pakket bevat onderstaande onderdelen:

 • Onderdeel tandheelkundige toestemmingen
  Werk avg-proof: vraag toestemming voor digitaal declareren, algemene voorwaarden en informatieoverdracht. Inclusief foldermateriaal (op leesbaar B1 niveau) in het Nederlands, Engels en Spaans.
 • Onderdeel anamneses
  Neem simpel een volledige gestructureerde anamnese af (of laat de cliënt deze zelf invullen in de wachtkamer). Inclusief sociale -, tandheelkunde-, medische, leefstijl- en preventieve voedingsanamnese.
 • Eerste consult
  Registreer de anamnese het periodiek mondonderzoek en de zorgplanregistratie zorgvuldig en uitgebreid binnen de behandeltijd. U kunt ook het verslag met uw cliënt delen.
 • Vervolgconsult
  Controleer eenvoudig of de anamnese nog up-to-date is en noteer de veranderingen tijdens het periodiek mondonderzoek. Beoordeel of de behandeling zorgplandoelmatig is.
 • Voedingsanamnese
  Kies de anamnese die bij de situatie past. De preventieve voedingsanamnese, cariës en erosie én volwaardige voeding t.b.v. parodontitis.
 • Module motivational interviewing
  M.I. voor dummies. Volg het Informed-app format om de juiste vragen te stellen op het juiste moment. De app maakt een leesbaar verslag wat de cliënt thuis nogmaals kan doornemen.
 • Module informed consent
  Informeer uw cliënt volledig over de voor- en nadelen en gevolgen van niet behandelen van paroproblemen met deze informed consent.
Koop de Informed-app preventieve (algemene) mondzorg voor een praktijk met drie of meer mondzorgverleners.
Licentie grote praktijk, €500,-

Informed-app voor de zorgafhankelijke mondzorg

Thuiszorg of verpleeghuiszorg? Dan is het ter plekke een verslag maken ontzettend prettig. Op de Informed-app manier gaat geen kostbare informatie verloren. De verslagen zijn gemakkelijk toe te voegen aan elk E.P.D. en voldoen aan alle richtlijnen die gesteld/gebruikt worden door specialisten ouderenzorg. Dit pakket bevat onderstaande onderdelen:

 • Consult tandheelkundige informatie en zorgwensen
  Neem eenvoudig een volledige gestructureerde preventieve anamnese af met familie en regel direct alle behandeltoestemmingen voor de zorgafhankelijke cliënt.
 • Consult eerste mondonderzoek
  Bepaal zelfredzaamheid en registreer consistent alle bevindingen in de mond van de cliënt op een leesbare manier, zodat ook het verzorgend/verplegend personeel het kan lezen.
 • Consult periodiek mondonderzoek
  Controleer eenvoudig of het medicijngebruik nog up-to-dat is en noteer de veranderingen consistent. Controleer secuur alle bevindingen in de mond op een manier waarop het verzorgend/verplegend personeel het ook kan lezen en gebruiken.
 • Consult i.v.m. (pijn)klacht
  Registreer pijnklacht en koppel terug naar zorg op een leesbare manier.
 • Consult i.v.m. probleem met gebitsprothese
 • Consult zorgplandoelmatige actie
  Registreer consistent acties zodat ook de zorgplandoelmatigheid geregistreerd is.
 • Consult behandelvoorstel
  Registreer een behandelvoorstel voor de specialist ouderengeneeskunde.
 • Consult evaluatie mondverzorging
  Neem een uitgebreide evaluatie af en leg de vinger op de moeilijke punten van mondverzorging.
 • Consult voedingsanamnese bij cariësactiviteit
  Gespecificeerde anamnese voor de zorgafhankelijke cliënt bij cariësactiviteit. Deze anamnese doorloopt de dag en is af te nemen met verzorgend/verplegend personeel
 • Consult informed consent 
  Teken alles af met familie en documenteer in het E.P.D. de keuzes van familie.
Koop de Informed-app zorgafhankelijke mondzorg voor een praktijk met drie of meer mondzorgverleners.
Licentie grote praktijk, €500,-