E-learning

Verplichte punten of interesse? Met deze e-learnings voor diëtist en mondzorgverlener zit je altijd goed!

Accreditatie (ERKENDE PUNTEN):
KRM 16 (tot 1 oktober 2020)
KRT 16 (tot 8 okt 2020)
STADAP 14,5
(tot 6 okt 2021)

Wil je je voedingsadviezen beter kunnen onderbouwen? Deze complete e-learning is geschikt voor diëtisten, tandartsen en mondhygiënisten, die meer willen weten over voeding en mondgezondheid en verdieping zoekt. U leert wat er tot nu toe bekend is over de invloed van voeding op de mondgezondheid en hoe dit te gebruiken in de praktijk. De cursussen zijn geaccrediteerd (én erkend) door KRM, KRT en STADAP.

Voeding is een integraal onderdeel van onze gezondheid. Inmiddels weten we veel over de relatie tussen goede voeding en een gezonde mond. Je krijgt antwoord op vragen als. Hoe beïnvloedt lichaamsgewicht parodontitis?  Welke rol spelen vitamines bij het gezond houden van de mond?  Wat is de rol van zoetstof, suiker, voedingszuur, eiwit en vet in relatie tot cariës, aften en parodontitis? Na de cursus heeft u meer inzicht in de rol van voedingsstoffen, voedingsmiddelen, voedingspatronen en voedingsgedrag. Dit geeft u aanknopingspunten voor nieuwe behandelperspectieven.

De lesstof bestaat uit tekst, aangevuld met filmpjes en (wetenschappelijke) artikelen. Deze worden afgewisseld met vragen en casuïstiek. De filmpjes en bijgevoegde literatuur is deels Engelstalig. U heeft geluid nodig om de gesproken tekst tijdens de filmpjes te kunnen beluisteren. Kennistoets wordt afgenomen na afloop van de e-learning. U heeft na aankoop 12 maanden de tijd om de e-learning met goed gevolg af te ronden.

De uitgebreide kennistoets wordt afgenomen na afloop van de e-learning. 

De complete e-learning bestaat uit de volgende modules:

Introductie: voeding en anatomie
Voeding, macro-en micronutriënten en verpakkingen lezen in relatie tot mondgezondheid
Monddroogte, cariës en gebitsslijtage
Koortslip en aften
Gingivitis en parodontitis
Mondbranden, glossitis en cheilitis angularis
Hoofd-halskanker
Kauw-, slik-, reuk-en smaakproblemen

De E-learnings zijn geschreven door: Louise Witteman

Na de cursus kunt u en weet u:

  • Hoe voeding de mondgezondheid (zowel de harde als de zachte tandweefsels) beïnvloedt.
  • Welke rol de verschillende macro-en micronutriënten hebben op de mondgezondheid en het gezond houden van de slijmvliezen
  • Welke voedingsadviezen u kunt geven ter preventie van cariës, parodontitis, gebitsslijtage en hoofd-halskanker
  • Welke voedingsadviezen u kunt geven ter aanvulling op de behandeling van parodontitis
  • Welke voedingsadviezen helpen bij reuk-en smaakstoornissen, kauw-en slikproblemen
  • Op welke manier en in welke mate voeding een rol speelt bij aften, mondbranden en cheilitis angularis
  • De invloed van gebitsproblemen op de voedselkeuze
  • Het verwerven van een eigen visie op de voedingsvoorlichting als onderdeel van de praktijk
  • De informatie die nodig is om een praktisch advies aan je cliënt te kunnen geven.

Deze feedback gaven de cursisten:

Vond het een erg leuke, leerzame cursus.
Echt veel nieuwe kennis en goed opgezet”

“De cursus bevalt tot nu toe erg goed……”.

“Nooit geweten dat voeding zo’n invloed heeft op de (mond)gezondheid.

Een must voor elke (mond)zorgverlener!”

“Veel nieuwe informatie, ik heb er veel van geleerd!”

“Ik vond het een pittige maar zeer interessante e-learning. Bedankt voor de inzichten…. “(mondhygiënist jV)

“ik vond de cursus geweldig informatief, ik heb er alleen wel bijna 7 maanden over gedaan” (mondhygiënist ML),