Passie voor preventieve, transparante en effectievere gezondheidszorg

Preventie door middel van leefstijlverandering is het middel om gezond oud te worden. Waarom? Omdat goede voeding, beweging en (mond)verzorging ook leiden tot een beter welbevinden. Omdat te bereiken zijn er veranderingen nodig in de dagelijkse praktijk. Een pil is namelijk nog steeds goedkoper dan het begeleiden van gedragsverandering...(zorgkosten op lange termijn daargelaten), veel mensen lukt het ook niet de gezonde leefstijl vast te houden. Louise (diëtist) en Tiffany (mondhygiënist) denken dat de implementatie van deze veranderingen in de praktijk sneller kan. Zij willen (individuele) zorgverleners en beroepsverenigingen helpen zich beter op de toekomst voor te bereiden, door het overdragen van kennis (over voeding, leefstijl en gedragsverandering).

Het duurt niet lang meer voordat robots simpele handelingen in de dagelijkse praktijk zullen gaan overnemen. Denk aan robots die cariës restaureren, chat bots die simpele vragen (over voeding) beantwoorden en diagnosestelling met behulp van deep learning en/of machine learning. Wij denken dat het belangrijk is deze rol goed te blijven invullen.

Pharmaceutische bedrijven zetten momenteel complete zorgpaden op waarbij de (bewezen) (e-health) behandeling voor een aandoening, inclusief medicatie, voeding, beweging als compleet product worden aangeboden.

Tiffany en Louise willen zorgverleners inspireren na te denken over de diensten die ze aanbieden en delen graag hun passie met zorgverleners die vooruit willen. Zij zetten in op kennis, gedragsverandering, digitale tools en implementatie van nieuwe werkwijzen.

Tiffany in het kort

Tiffany is sinds 1997 mondhygiënist en werkte in de algemene praktijk, parodontologie, implantologie, orthodontie, bijzondere zorggroepen en ouderenzorg. Daarnaast werkt ze vanaf 2001 in haar praktijk voor preventieve mondzorg in Uden.

Het uitgangspunt bij innovatie is voor Tiffany altijd: ‘Hoe verbeter ik de zorg van mijn cliënt en hoe zorg ik dat de commerciele tandheelkunde transparant blijft.’ Tiffany is een aanpakker. Zij schrijft en praat niet alleen over dingen, zij doet er ook wat aan. Zo ontstonden de Informed-app, Stichting Goed Gebekt, tandvleescijfer.nl, het consumentenmagazine BeterPoetsen en BeterPoetsen 2.0. Tiffany is creatief en inventief. Je hoort haar niet zuchten als er nieuwe richtlijnen geïmplementeerd moeten worden maar ze zet haar schouders eronder gaat op zoek naar oplossingen.

Louise in het kort

Louise is diëtist sinds 1998 en werkte 12 jaar zelfstandig in haar praktijk in Nederland. Zij woont en werkt momenteel in Silicon Valley. Louise is kritisch, maar wel in staat te komen met betere alternatieven. Al kost dit soms wat breinbrekers.

Louise ontwikkelde diverse concepten als alternatief voor bestaande methoden en werkwijzen. Louise is een scherpe analyst. Zij is ervaren in het omzetten van theoretische kaders naar werkvormen die bruikbaar zijn in de praktijk zoals praktische richtlijnen, voorlichtingsmodellen, stappenplannen en digitale tools. Ze zette in Nederland Voeding en Mondgezondheid op de kaart, ontwikkelde samen met een collega de Voedingspiramide en ontwikkelde ze de serious game: King of Foodland. Deze werd in 2017 bekroond in Nederland met de Maria ter Welle innovatieprijs.